FORÅRSUDSTILLINGEN

Renegade Runners – Fordi hævn heler!

Charlottenborgs Forårsudstilling 2005

 

Renegade Runners blev startet i marts 2005. Tre piger gik sammen i frustration over at den stigende individualisme var blevet til rendyrket individualisme, og at folk opførte sig hensynsløst overfor hinanden. Renegade Runners var derfor en organisation der hva. selvtægt tog sig af emotionelt krænkede kvinders følelser og skaffede dem genoprettelse gennem hævn.

 

Hævn heler kom med som en installation på Charlottenborgs Forårsudstilling, hvor folk kunne læse organisationens retningslinjer, se en video hvor vi havde taget hævn over en ubehøvlet fyr ved bl.a. at tisse i hans øl, og melde sig ind i en ophængt brevkasse.

 

Vi fik mange henvendelser fra fyre der enten synes vi var latterlige, eller sure over at de ikke måtte være med. Hertil kan vi kun sige, at der var brug for debatten – og at fyrene jo kan lave en selv, hvis ikke Carl mar Møllers kurser er nok.


Der var også meget presseopmærksomhed. At tale om hævn rammer en rå nerve i danskheden, og provokerede mange. For det første var den hævn vi opfordrede til i installationen af en relativt uskyldig, og helt og aldeles uvoldelig art. Det er en nedrig og lidt smålig handling, som genopretter balancen i forholdet til en der har opført sig dårligt overfor en. For det er vigtigt at sige, at opførslen der går forud for hævnen tit er af en meget værre og mere afstumpet karakter – og burde provokere ligeså meget som tanken om at tage hævn.