ROSKILDE FESTIVAL 2005

Renegade Runners på Roskilde Festival

Roskilde Event, 2005

 

Wednesday, August 23, 2006 15 uniformsklædte Renegade Runners dukkede op på Roskilde festival 2005, som en del af Roskilde event (aka. Roskilde gøgl). Vi marcherede rundt på festival pladsen og råbte et meget kærligt budskab i vores megafoner synes vi selv. Essensen var at folk skulle være søde ved hinanden, og behandle hinanden med respekt. Dette indbefatttede bl.a. at man ikke skulle råbe fisse efter alt af hunkøn der sneg sig forbi ens lejr.

 

Som vi nok kunne have regnet ud, faldt det i meget dårlig jord hos de nogle og 1000 drengerøvslejre med innovative navne som camp cock, udsmykket med slagord som Vis os dine patter og pik i røven til dig so!, hvor blomsten af danmarks maskuline ungdom bruger deres første uge af sommerferien. Vi blev svinet til, slået med pinde, løbet ind i, fik smidt mad på os, begramset og generelt latterliggjort


Vi havde stukket hånden ned i en hvepserede ved at udfordre festivaldeltagernes ret til at udfolde sig på andres bekostning. Det år var der meget fokus på sprogbruget, især ovennævnte drengerøvstendens, i festival avisen. Iflg. En studerendes undersøgelse af fænomenet, følte de fleste af drengene der brugte deres festivaldag på at sidde og konkurrere i hvem der kunne flest synonymer for kvindelige kønsorganer, at de gjorde oprør mod den feministiske undertrykkelse og politiske korrekthed de havde oplevet hele deres barndom. Så kan man bedre forstå hvorfor 15 kampklædte kvinder (eller lebbe hæren, som vi så sødt blev kaldt) fremkalder voldstendenser hos unge mænd. Stakkels, undertrykte mænd, der endelig tør gøre oprør mod de onde feminister. På sin vis var vores tilstedeværelse bedre end terapi… We know you love it!