FIX IT TOGETHER

Vi organiserer Fix It Together, en event, der sætter fokus på at reparere og upcycle tøj og tekstiler. Man kan reparere sine jeans, sy i lommer og knapper, bytte tøj, rense sine sneakers eller lave nye projekter af sine udtjente tekstiler i fællesskab med andre. Det handler både om konkrete tips og tricks, men også om at skabe et skift i folks indstilling til brug og smid væk kulturen. Vi gør det til en hyggelig ting at passe på tingene, reparere dem og bruge dem, til de ikke kan mere.

“Da min mormor var ung, stoppede man sine strømper. Der var ikke noget med, bare at købe nye. Hvis hun skulle til fest, tegnede hun en kjole, som min oldemor syede til hende. - For der var ikke penge til, at købe en ny. Hun kan stadig huske alle sine vinterjakker, som kun var en tre-fire stykker frem til 80´erne. De holdt mange år og hun reparerede dem når de trængte. I dag køber folk da helst en vinterjakke hvert år.  Fordi der er kommet en ny sæson - og fordi vi ikke gider reparere vores ting længere.”

Der er brug for et skift til at vi køber færre ting, i bedre kvalitet og får dem til at holde, som Vivienne Westwood siger. Det skift er Fix It Together en del af.

Fix It Together afholdes for første gang lørdag d. 18. Februar, kl 12-17, på Havnekulturkontoret i Nordhavn. Det er gratis at deltage og der vil være workshops i reparationer, behandling af læder og sneakers samt inspiration til hvordan man skaber nyt af gammelt. Der vil også være tøjbytte og et bamsehospital til ungerne. Se mere om eventet på vores FB-side

De næstkommende Fix It Together's sætter fokus på ting som elektronik, lamper og cykler! Vi glæder os til at reparere sammen med jer! 

 

Fix It Together er støttet af Østerbro Lokaludvalg.